skip to Main Content

Okrasa

100% świeżego mięsa z gęsi bez konserwantów. Przyrządzana na podstawie własnej i starokaszubskiej receptury, zachowująca tradycyjny smak, znany najstarszym Kaszubom. Wśród dawnych mieszkańców Kaszub była nazywana „Òbòną” i wykorzystywana jako dodatek do zup, sosów i chleba. Współcześni smakosze również doceniają okrasę, której przyznano prestiżową nagrodę „Hit Pomorza 2005” oraz w roku 2011 certyfikat „Doceń Polskie”. Otrzymała też wiele innych wyróżnień.

Smalec wiejski

W tradycyjnej kuchni kaszubskiej stosowany jest do smażenia, pieczenia oraz jako dodatek do potraw. Smalec wiejski przygotowywany jest z tłuszczu i mięsa gęsiego, dzięki czemu nabiera wyrazistego smaku. Produkt charakteryzuje się również niezwykłymi właściwościami prozdrowotnymi. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, zalicza się do jednego z najzdrowszych tłuszczów zwierzęcych. Produkt nagrodzony certyfikatem „Doceń Polskie”.

Pełna lista produktów dostępna po zarejestrowaniu.

Back To Top