skip to Main Content

O nas

Grupa “Polskie Gęsi” – ma na celu promowanie polskiej, naturalnej i ekologicznej żywności, pochodzącej z małych rodzinnych firm i gospodarstw. Motto grupy to – zdrowy styl odżywiania z naturalnym smakiem gęsiny. Grupa powstała z inicjatywy polskich przetwórców mięsa gęsiego.  Produkty żywnościowe Grupy “Polskie Gęsi” spełniają wysokie oczekiwania kunsztu kucharskiego, wzbogacają kulinarny asortyment artykułów żywnościowych o najwyższej jakości. Ponadto wszystkie wyroby cechuje wysokiej klasy mięso z gęsi oraz naturalny smak i tradycyjny sposób ich wytwarzania.

O nas

Grupa “Polskie Gęsi” – ma na celu promowanie polskiej, naturalnej i ekologicznej żywności, pochodzącej z małych rodzinnych firm i gospodarstw. Motto grupy to – zdrowy styl odżywiania z naturalnym smakiem gęsiny. Grupa powstała z inicjatywy polskich przetwórców mięsa gęsiego.  Produkty żywnościowe Grupy “Polskie Gęsi” spełniają wysokie oczekiwania kunsztu kucharskiego, wzbogacają kulinarny asortyment artykułów żywnościowych o najwyższej jakości. Ponadto wszystkie wyroby cechuje wysokiej klasy mięso z gęsi oraz naturalny smak i tradycyjny sposób ich wytwarzania.

Powrót do smaków tradycji

W XVII i XVIII wieku gęsina gościła na polskich stołach podczas największych uroczystości, świąt i rodzinnych biesiad. Mięsiwo gęsie jest jednym z najważniejszych symboli polskiego dziedzictwa kulinarnego a szczególnie pomorskiego. Produkty z gęsi uznawane są za delikatesowe, a Polska obecnie jest największym i najbardziej uznanym producentem tego mięsa w Europie. Polska gęś, w Grupie “Polskie Gęsi” wypasana jest na świeżym powietrzu, na zielonych łąkach i pastwiskach. Żywione naturalną paszą, rosną w swoim tempie, bez „chemii” i antybiotyków. Dzięki temu gęsina jest mięsem delikatnym o wyjątkowym, smaku. Wszyscy producenci przetworów z gęsi, należący do Grupy „Polskie Gęsi”, opierają się na sprawdzonych dostawcach gęsiny, kontrolowanej hodowli i tradycyjnych recepturach. Tworząc swe produkty, hodowcy korzystają ze zdobytej wiedzy, doświadczenia i  tradycji. Przybliżanie Państwu staropolskich i kaszubskich smaków sprawia nam dużą satysfakcję. Wierzymy, że smak kaszubskiej  kuchni w naszych produktach z gęsiny będzie smacznym dodatkiem na Państwa stołach.

Powrót do smaków tradycji

W XVII i XVIII wieku gęsina gościła na polskich stołach podczas największych uroczystości, świąt i rodzinnych biesiad. Mięsiwo gęsie jest jednym z najważniejszych symboli polskiego dziedzictwa kulinarnego a szczególnie pomorskiego. Produkty z gęsi uznawane są za delikatesowe, a Polska obecnie jest największym i najbardziej uznanym producentem tego mięsa w Europie. Polska gęś, w Grupie “Polskie Gęsi” wypasana jest na świeżym powietrzu, na zielonych łąkach i pastwiskach. Żywiona naturalną paszą, rosną w swoim tempie, bez „chemii” i antybiotyków. Dzięki temu gęsina jest mięsem delikatnym o wyjątkowym, smaku. Wszyscy producenci przetworów z gęsi, należący do Grupy „Polskie Gęsi”, opierają się na sprawdzonych dostawcach gęsiny, kontrolowanej hodowli i tradycyjnych recepturach. Tworząc swe produkty, hodowcy korzystają ze zdobytej wiedzy, doświadczenia i  tradycji. Przybliżanie Państwu staropolskich i kaszubskich smaków sprawia nam dużą satysfakcję. Wierzymy, że smak kaszubskiej  kuchni w naszych produktach z gęsiny będzie smacznym dodatkiem na Państwa stołach.

Współpraca

Zapraszamy do współpracy
Naszą misją jest rozwój i dążenie do sukcesu poprzez zapewnienie stabilnego rozwoju naszym partnerom handlowym oraz zadowolenie konsumentów dzięki wyjątkowym, prozdrowotnym produktom z gęsiny.

Współpraca

Zapraszamy do współpracy

Naszą misją jest rozwój i dążenie do sukcesu poprzez zapewnienie stabilnego rozwoju naszym partnerom handlowym oraz zadowolenie konsumentów dzięki wyjątkowym, prozdrowotnym produktom z gęsiny.

Back To Top