skip to Main Content

Produkty długoterminowe

Kawior

Rozdrobnione i upieczone mięso, wątroba i tłuszcz z gęsi z dodatkiem naturalnych przypraw smakowych. Kolor naturalny, brązowy, konsystencja granulowata, smarowna, wyglądem przypominająca ciemny kawior. Smak upieczonej wątroby w połączeniu ze smalcem gęsim, nadaje produktowi niezapomniany smak, szczególnie doceniany przez smakoszy gęsiny. Głowne zastosowanie – jako smarowidło na pieczywo.

Smalec wiejski

W tradycyjnej kuchni kaszubskiej stosowany jest do smażenia, okraszania potraw oraz jako dodatek do chleba. Smalec wiejski przygotowywany jest z tłuszczu i mięsa gęsiego, dzięki czemu nabiera wyrazistego smaku. Produkt charakteryzuje się również niezwykłymi właściwościami prozdrowotnymi. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, zalicza się do jednego z najzdrowszych tłuszczów zwierzęcych. Certyfikat “Doceń Polskie” – Top produkt w 2011 r. i 2017 r.

Pieczeń

Wyrób garmażeryjny wykonany z ręcznie odkostnionego mięsa z gęsi z niewielką ilością tłuszczu z dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw smakowych. Kompozycja przypraw o recepturze starokaszubskiej nadaje produktowi smak zapomnianej, domowej kiełbasy ze słoika. Występująca zawiesina smalcu i galaretki, są dodatkowym atutem produktu naturalnego.

Pasztet

Jak smakuje tradycyjny kaszubski pasztet wykonany w 100% z surowców z gęsi, bez konserwantów, w pełni z naturalnych produktów? Pasztet z gęsi to wytworny przysmak, idealny na wyjątkowe okazje. Pożywny składnik śniadania, lekkiej kolacji czy smacznej przekąski. Polecany koneserom tradycyjnego smaku a także osobom z niedoborem witaminy K. Certyfikat “Doceń Polskie” – Top produkt w 2015 r.

Produkty krótkoterminowe

Okrasa

100% świeżego mięsa z gęsi bez konserwantów. Przyrządzana na podstawie własnej i starokaszubskiej receptury, zachowująca tradycyjny i naturalny smak gęsiny, znana najstarszym mieszkańcom Kaszub również pod nazwą „Òbòna”. Wykorzystywana jako dodatek do zup, sosów oraz najczęściej jako dodatek na chleb. Produkt uzyskał certyfikat “Doceń Polskie” – Top produkt w 2015 r.

Metka

Wyrób surowy, o smaku wędzonki, wykonany w 100% z mięsa gęsiego, ręcznie odkostnionego z dodatkiem tłuszczu gęsiego i naturalnych przypraw. Najczęściej spożywany w postaci surowej z pieczywem. Można go też spożywać po obróbce termicznej w połaczeniu z innymi daniami obiadowymi. Produkt bezglutenowy i bez glutaminianów. Certyfikat “Doceń Polskie” – Top produkt w 2011 r. i 2017 r.

Pełna lista produktów dostępna po zarejestrowaniu.

Back To Top